tisdag, mars 11, 2008

Rusning och susning....

Hoppsan vad tiden har rusat iväg sedan sist.

Omtentan gick som en dans. Fick VG på hela mattekursen. Puh!
Hade tjyvtjockt med uppgifter att göra veckan innan i andra kurser så jag hann inte ens plugga riktigt inför omtentan - kanske var det oxå därför jag inte var nå nervös inför tentan och det därför gick så bra.

Det har varit isigt och dåligt med snö hela vintern. Hästarna har fått långvila sedan i slutet på november. Så de börjar bli läskigt runda nu. Snart blir det underlag så man kan sätta igång dem igen - riktigt längtar efter det.

Min äldsta flicka (5½ år) har lärt sig att åka slalom nu och hon älskar det. Min yngsta (2½ år) har fortfarande spaghetti i benen - men åker det gör hon med mamma som bromsar och styr med selen. Roligt har vi haft i vinter de dagar som det varit väder att åka.

Jag ska försöka införskaffa ett par nya skidor nu då backen har utförsäljning i påsk- mina gamla skidor från senare åttiotal hänger inte med längre.

Kurserna jag läser nu är riktigt roliga - självutvecklande och intressanta - dock inte viss del av litteraturen. Men så är det väl alltid - allting kan ju inte alltid falla en i smaken.
Det har varit svårt att komma över böcker då vi är många som jagar samma böcker. Så det är ständigt kö på böckerna på bibblan.
Vår klass har utökat från 13 st till över 30 så det är rätt jobbigt på inneveckorna och surrigt. Men det ordnar väl till sig till hösten då man ska läsa sin specialisering.

Jag har inte bestämt mig ännu - antingen fördjupning i svenska eller så tar jag matten som är rolig eller så väljer jag att bredda mig inom tex engelskan. Fast dramapedagogiken är lite spännande oxå - frågan är ju om man har ngn användning av det här uppe på byskolorna. Njae det blir nog ngt teoretiskt ämne.
Svårt att veta vad jag ska välja bara. Jag tror att jag väntar med Engelskan tills jag fått examen och läser till den på vårterminen då jag har slutat - eftersom jag tror den blir lättast att plugga medan man jobbar.

Loorentzo verkar bättre - han har fått nya skydd till haserna och ryggen - Back on track - som ska hjälpa honom att läka ihop - förhoppningsvis hämmar de inflammationen så att han blir fri hältan han har bak - så jag kan sätta igång honom.
veterinären har sagt att hon bara vill behandla honom en gång till - så det känns lite tungt nu. Men vi ska väl ner till kliniken igen så fort vägarna bli körbara igen.
Måste kontakta försäkringen så att de är på det klara med att om behandlingen inte funkar så tar vi bort honom - så jag slipper bråka med dem i flera månader igen - tog så mkt onödig energi från mig sist.

Vi jagar ny bil oxå och har äntligen kommit överens om vad vi ska köpa för bil. Det blev till slut en VW Passat Variant V5 4-motion. Om vi kan hitta ngn som inte gått för långt till ett rimligt pris. Den får dra upp till 1600 kg med B-kortet så det passar mig ypperligt.

Ha det så gott så länge - nu är det dags för Channa att nanna....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar